ИЗИДА ООД е създадена през 1991 година и от тогава до сега основната дейност на фирмата е производство на сладолед. Нашата цел е да направим марката ИЗИДА символ на най-вкусния, желан, достъпен и обичан сладолед. Постигаме го чрез постоянно инвестиране в качеството, технологиите и влагайки много любов. С всяка изминала година разширяваме асортимента, стремейки се да задоволим вкуса на нарастващия брой клиенти на ИЗИДА.
Производствената си дейност фирмата осъществява в гр. Добрич. Фабриката е изградена и оборудвана изцяло според европейските изисквания за качество и контрол на храните. През 2014 година ИЗИДА преминa успешeн одит по международния стандарт за определяне на изискванията за качество и безопасност на храните IFS FOOD.
Наша съпътстваща дейност е отдаване под наем на сухи и хладилни складове, пълно складово обслужване и логистични услуги в градовете Добрич, София, Пловдив, Бургас, Ловеч и Сливен. Извършваме също и специализирани хладилни транспортни услуги.
През 1999 година основахме Тенис клуб „ИЗИДА“, който от 2000 година е член на БФТ. Клубът разполага със закрити и открити тенис кортове, футболно игрище и СПА възстановителен център. Тенис кортовете са домакин на международни тенис турнири. Разбирайки голямото значение на спорта за здравето на хората, ИЗИДА е активен спонсор на редица спортни състезания в регионален и национален мащаб.
През 2009 година беше построен ПАРК ХОТЕЛ ИЗИДА – изискан и стилен, предлагащ прекрасни условия за добро прекарване и забавления на гости на града, спортисти, любители на природата, търсещи тук красотата и свежия въздух в условията на градската среда.
ИЗИДА
любимият сладолед
ЗА НАШИЯ
СЛАДОЛЕД
САМО НАЙ-ДОБРИТЕ СЪСТАВКИ
Ние полагаме голяма грижа и внимание при подготовка на продуктите за производство на най-вкусния сладолед.
Избираме най-доброкачествените млечни продукти, за да бъде нашият сладолед от най-високо качество.
Подбираме подходящите аромати, за да имат нашите сладоледи неповторим вкус.
Хрупкавите вафлени фунийки са винаги прясно изпечени и приготвени по италианска рецепта.
Винаги използваме прясно изпечени и висококачествени зърна кафе, което приготвяме на професионални еспресо кафемашини и влагаме в единствия по рода си сладолед с кафе.
Всяка бисквитка, всяка изпечена ядка, всяко парченце шоколад получават своето място в нашият сладолед след щателен качествен контрол.
КАК ПРАВИМ НАЙ-ДОБРИЯ СЛАДОЛЕД
Неустоимите сладоледи Изида се произвеждат в модерна фабрика, с най-голямо внимание към детайлите.
Първо, ние смесваме съставките и ги подготвяме за пастьоризация.
След това млечната смес преминава през цикъл на хомогенизация и пастьоризация при 85ºС – това гарантира отлично смесване и равномерно разпределение на съставките.
Така приготвената смес преминава в съдове за зреене при температура от 5ºС за не по-малко от дванадесет часа.
За постигане на гладък и кремообразен състав на сладоледа, сместа се замразява от фризери до -5ºС и се подава на дозиращите машини.
Един от най-важните етапи е шоковото замразяване на сладоледа. Процесът е с продължителност около два часа при температура от -40ºС. По този начин запазваме финната структура на сладоледа.
За да запазим високото качество, най-строго контролираме съхраняването и превоза на нашите продукти да става при температура не по-висока от -20ºС.
През 2022г. ИЗИДА стартира партньорство с SOS детски селища в България. В качеството си на бронзов партньор фирмата помага на децата, настанени в селищата, за едно по-щастливо детство.